Főoldal>Tippek, érdekességek>Nyári kreatív kertmegoldások
Tippek, érdekességek

Nyári kreatív kertmegoldások

A nyarat mindenki szereti, ilyenkor a legtöbb időt megpróbáljuk a szabadban tölteni. Erre az egyik ideális helyszín lehet saját kertünk, ahol beszélgethetünk a családtagjainkkal, kerti partikat csinálhatunk, napozhatunk vagy csak egyszerűen élvezhetjük a friss levegőt. De ahhoz, hogy kertünkben ideálisak legyenek a körülmények, időt kell rá szánni és sajnos a hétköznapok alkalmával nem nagyon jut időnk arra, hogy a kertet rendbe tegyük. Persze ha egyedi kertre vágyunk nem árt egy kis kreativitás ahhoz, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni belőle.

Íme itt van néhány megoldás arra, hogy kertjeinket büszkén mutogassuk vendégeinknek, szomszédainknak.

Kanapé

Vegyünk egy fonott kanapét vagy szereljünk össze magunktól egyet. Hogyan? Erre a legegyszerűbb módszer ha a közeli barkácsboltból beszerzünk pár raklapot, amiket könnyedén össze tudunk szerelni. Ezután bármilyen párnával, puffal hangulatossá tudjuk varázsolni, hogy a kényelem is meglegyen. Ha a párnák színeit variáljuk, akkor pedig egy igazán vidám, bohókás légkört is ki tudunk alakítani. Emellé készíthetünk egy kis asztalt is egy régi nem használt szekrénykéből, amit bármilyen tetszőleges bútorfestékkel lefújhatunk. Erre bátran szervírozhatjuk a hétvégi kerti partihoz szükséges rágcsákat, italokat.

Sziklakert

A sziklakert megépítése során nem muszáj rendes sziklákat vennünk, elég ha beszerzünk néhány kültéri nagyobb méretű edényt, amiket egyszerűen földdel töltsünk meg. Ezután a fantáziánkra van bízva, hogy milyen virágokkal díszítjük fel, legyen szó kövirózsáról, esetleg kőmagcserjéről.

Fényfűzér

Ha éjszakába nyúlik a kerti partink, jól jöhet néhány hangulatfény. Erre több opció is lehet, de talán, ami a legjobb jó hangulatot árasztja, azok a fára függesztett fényfűzérek, vagy lámpások. De akár egyszerű befőttes üvegbe rejtett mécsesek is varázslatossá, meghitté tehetik a helyszínt.

Kerti járókövek

A kert egyik fontos eleme a kikövezett út, amin bátran járkálhatunk, anélkül, hogy valamelyik növényünket agyontaposnánk. Természetesen fontos az is, hogy egyben ez is egy szép esztétikai élményt nyújtson, hiszen ugyanúgy mint a virágok ez is sokat dobhat a kert látványán. Igazi műalkotásokat is készíthetünk akár színes kavicsokkal, de ha van lehetőségünk különleges kialakítású japán stílusú modern kertet is kiépíthetünk. Csupán egy kisebb patakszerű megoldásba kell megfelelően rögzítenünk néhány nagyobb követ vagy laposabb sziklát, amiken ezután bátran sétálhatunk.


Természetesen ahhoz, hogy kifogástalan kertünk legyen, előbb egy megfelelő otthonnal is rendelkeznünk kell. Mi segítünk, hogy megtaláld a számodra legideálisabb ingatlant!

Ha eladó/kiadó lakást, házat keresel fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

Képek forrása: Pinterest

Ossza meg ismerőseinek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.