Főoldal>Tippek, érdekességek>Lenyűgöző Vintage stílus az otthonodba
Tippek, érdekességek

Lenyűgöző Vintage stílus az otthonodba

Idejétmúlt, számodra ósdi, kezeletlen bútorokkal rendelkezel? A modern vintage stílus kedvelőinek azonban ezek a jegyek a legfontosabbak, ha bútorokról van szó. De, hogy te is kedvet kapj arra, hogy ezt a stílust becsempészd otthonodba, itt van egy rövid ismertető és képek erről a dizájnról.

Ugyan ma még nem olyan elterjedt Magyarországon ez a fogalom és sokan összekeverik az antik vagy retró stílussal, a szó eredetileg szüretet vagy régi évjáratú nemes borokat takar. Emellett az 1920 és 1960-as évek közötti időszakra jellemző sminkeket, öltözködést és bútorokat foglalja magában.

Ha viszont otthonunkra fókuszálunk érdemes néhány vintage lakberendezési áruházat vagy régiségboltot felkutatni, hiszen ezekre nem lelhetünk csak úgy rá minden második bútorboltban. Meglepetésünkre, pedig biztos találunk olyan kincsnek számító darabokat, amikben mi is meglátjuk a fantáziát. De lehet nem is kell messzebbre menni, mint a nagyszülők padlása, itt is számos értékes darabra lelhetünk.

 

Az sem ritka, amikor valamelyest új bútorokat alakítanak át egy-egy kiegészítővel, visszakoptatással, átfestéssel régi hatásúvá. Ezt szokták úgy emlegetni, hogy „Shabby chic” vagyis sikkesen kopott stílus.

A vintage lakberendezés legfőbb jellemzői: a modern és a klasszikus vegyítése, nosztalgikus, romantikus, természetes hangulat, használt mégis kreatív külcsín. De nem is kell bútoráruházakat látogatni, hiszen a lakberendezésben kéz a kézben hódít a DIY(csináld magad) és a vintage stílus, így tetszés szerint alakíthatjuk ódon külsejűvé már-már kidobni kívánt bútorainkat. Érdemes ezekhez megtanulni, az antikolás és a dekupázs technikákat, amivel rendkívül egyedi darabokat készíthetünk és biztosak lehetünk benne, hogy másnak nem lesz hasonló bútora. A vintage stílus lényege, hogy egyszínű vagy egymáshoz nagyon passzoló darabokat válogassunk össze, ettől lesz kiegyensúlyozott, letisztult jellege a szobának. Maga az anyaghasználat azonban lehet változatos, használhatunk fabútorokat, lakkozott, kissé fényes felületeket. Kiegészítőket nézve nem lőhetünk mellé régi fényképekkel, festményekkel sem. Szőnyegekkel kapcsolatban, pedig a színes, mintás rongyszőnyegek tudnak igazán régies, vidám hangulatot varázsolni.

forrás: szephazak.hu


Természetesen ahhoz, hogy vintage darabokkal lássuk el szobáinkat előbb egy megfelelő otthonnal is rendelkeznünk kell. Mi segítünk, hogy megtaláld a számodra legideálisabb ingatlant!

Ha eladó/kiadó lakást, házat keresel fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

Ossza meg ismerőseinek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.