Főoldal>Tippek, érdekességek>Karácsonyfát vennél? Íme néhány kreatív ötlet!
Tippek, érdekességek

Karácsonyfát vennél? Íme néhány kreatív ötlet!

Nincs karácsony karácsonyfa nélkül. De tudod, mióta létezik ez a hagyomány és hogyan terjedt el az egész világon? Ma nem csak néhány igazán ötletes tippet adunk az „ünnepi fa” megválasztásához, hanem némi történelmi betekintést is nyújtunk a tradíció kialakulásáról.

 

Az ókori népek életében már a kereszténység előtt is nagy jelentőséggel bírtak az örökzöld növények, különösen a téli időszakban. Ajtókra, ablakokra helyezték ezeket, bízva abban, hogy elűzik a gonosz lelkeket és távol tartják a betegségeket.

Az első karácsonyfa felállítása a Német Római Birodalomhoz köthető, illetve Luther Márton lehetett az első, aki gyertyával díszítette a saját ünnepi fáját. A történelmi írások szerint a reformátort az égen ragyogó csillagok kápráztatták el egy téli estén, élményét pedig úgy tudta leírni családjának, hogy egy fával és égő gyertyákkal illusztrálta azt.

Az idők során a karácsonyfa olyan támogatókra talált, mint Viktória brit királynő és férje, Albert herceg. Mivel az uralkodónő igen népszerű volt, így ez a szokás is hamar divat lett. A tengerentúlon, Amerikában is így terjedt el ez a hagyomány, ahol máig nagy népszerűségnek örvend.

A 19. század elején Berlinből Bécsbe is eljutott a szokás, Pesten az első karácsonyfát valószínűleg 1824-ben állították, Brunszvik Teréz grófnő által. A városokban viszonylag gyorsan terjedt ez a hagyomány, ma már el sem tudnánk képzelni az ünnepet nélküle.

És ahogy ígértük, mutatunk pár nem hagyományos, de annál kreatívabb karácsonyfát, ha valami igazán újra vágysz az idei ünnepek alatt.

forrás:múlt-kor

képek forrása: architecture art design


Ha eladó/kiadó budapesti lakást, házat keresel, fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

Ossza meg ismerőseinek!