Főoldal>Tippek, érdekességek>Hogyan tartsuk melegen a lakást?
Tippek, érdekességek

Hogyan tartsuk melegen a lakást?

A hideg őszi napokra való tekintettel ma azzal kapcsolatban adunk nektek ötleteket, hogyan tudjátok a körülményekhez képest melegen tartani a lakást, illetve, ha már a szerencsés kevesek közé tartoztok, akiknél elindult a fűtés, miként tudjátok a legjobban kihasználni ennek előnyeit.

Mielőtt mindenféle komoly munkába kezdenénk, hogy meleg kuckót varázsoljunk otthonunkból, vegyünk fel egy pulóvert vagy fogyasszunk el egy jó meleg levest, hiszen ősszel akár ez is elég lehet, de ha már nem segít, lássunk neki a “fűtésnek”.

Először is, nagyon sokat segít, ha nyáron, illetve a téli hidegek előtt megfelelően szigeteljük a lakást. Amennyiben ez nem történt meg időben, már az is sokat számít, ha a radiátor mögé hőszigetelő anyagot, “hőtükröt” helyezünk, ami  megakadályozza, hogy a meleg kiszökjön az ablakréseken. Használhatunk egy egyszerű, vastagabb szőnyeget is, ami körbefuthat akár az egész szobán, egy ügyes választás még fel is dobhatja otthonunkat.

Ha már szőnyegről esett szó, érdemes a hidegebb időszakban olyan helyekre is tenni egy-két melegebb, esetleg gyapjú kárpitot, ahol az év többi szakában ez nem szükséges, hogy ezáltal a lábunk kevésbé fázzon, ami az egész test hőérzetére nagy hatással lesz.

Amikor mindenkinél beindul a fűtés, fordítsunk figyelmet a kisebb dolgokra is. Ilyen például, hogy a jó meleg szobák ajtaját becsukjuk, vagy ha a nap süt, elhúzzuk a függönyt, hogy minél több fény és ezáltal meleg érje a lakást. Sokat számít az is, hogy a radiátort szabadon hagyjuk, ne tároljunk rajta semmit, mert ezzel is akadályozzuk, hogy kellően felmelegítse otthonunkat.

 

Ha szeretnéd megvalósítani ötleteinket, de nem találtad még meg a számodra megfelelő otthont, mi segítünk neked!

 

Ha eladó/kiadó lakást, házat keresel fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

 

 

 

Ossza meg ismerőseinek!