Főoldal>Tippek, érdekességek>Egyedülálló DIY bútorok
Tippek, érdekességek

Egyedülálló DIY bútorok

Sok ember, mielőtt belefogna lakása berendezésébe, felújításába nem tudja, hogyan tegye egyedivé. Valami újra, változatosra vágyik, azonban nincs ötlete, mivel kéne feldobni azt. Mint ahogy a tömeggyártott ruhákkal így a bútorokkal, kiegészítőkkel sem tudunk különlegeset mutatni. Ezért sokan úgy vannak, hogy az egyszerűbb utat választva, inkább ellátogatnak a nagy bútorkereskedésekhez, áruházakhoz és onnan beszerzik a lakásba passzoló bútorokat. Viszont, ha mégis úgy döntesz, hogy egyedülálló darabokat készítenél, akkor inspirálódj a következő DIY lehetőségeinkből.

1. Használj öntapadós fóliát!

Általában nem szeretjük, ha ránk maradnak a régi bútorok, ezért  inkább kidobjuk, csak ne maradjon a nyakunkon. Ám a régi szekrényeket a legegyszerűbb módon úgy újíthatjuk fel, ha öntapadós fóliát, tapétát alkalmazunk. Ezeket egyszerűen beszerezhetjük dekorációs boltokból, lakberendezési boltokból. Csupán egy sablonvágó késre van szükségünk, amivel méretre vághatjuk a képünket, a kiválasztott bútorra méretezve.

2. Fessük át a bútorainkat!

A másik módszer, az átfestés, amivel színesebbé tudjuk varázsolni régi bútorainkat. Elég csak egy bizonyos részét újra mázolni, máris egy teljesen új bútort kaphatunk cserébe. Például, ha csak a szekrények gombjait, pántjait újrapingáljuk egészen új külsőt adhatunk nekik. Ha bevállalósak vagyunk, használhatunk egymástól teljesen eltérő színeket is.

3. Tároló ágyrácsból

Nem is gondolnánk, de az ágyrácsok nemcsak ágykeretbe illeszthetőek, de könnyedén felszerelhetjük a falra is. Akár konyhába, akár fürdőszobába, bármit fellógathatunk rá. Lényeg, hogy függesszünk rá pár felakasztható tárolót és már bele is tehetünk bármit, legyen szó evőeszközökről, szalvétáról vagy fürdőszobai kellékekről.

4. Szuper bútorok raklapokból

Ha új bútort szeretnénk, azonban nem szeretnénk vagyonokat költeni rá, de egyedi megoldásra vágyunk, raklapokból könnyen összeszerelhetünk asztalokat, kerti ülőhelyeket, de akár polcokat is. Csupán kettő raklapot egymáshoz kell rögzítenünk, szintén kettőt pedig támlaként használhatunk fel. Innentől már csak kényelmes párnákat, pokrócokat kell ráraknunk és indulhat a délutáni szieszta.

-a képeket a Pinterestről kölcsönöztük

Természetesen ahhoz, hogy ilyen egyedi, különleges bútorokat tudjunk készíteni,  kell egy megfelelő otthon is.

Ha kiadó lakást keresel fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

 

Ossza meg ismerőseinek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.