Főoldal>Hírek>Csökkent a budapesti lakáspiac
Hírek

Csökkent a budapesti lakáspiac

2015-höz képest 9 százalékkal nőtt az eladott lakások száma Magyarországon, ezzel szemben Budapest területén az elmúlt időszakban 4,2 százalékos visszaesést tapasztalhatunk a tranzakciók számában.

Az összes megyét vizsgálva Budapest az egyetlen, ahol nem emelkedett a gazdát cserélt lakások aránya. Ez részben indokolható azzal, hogy évek óta először többen hagyták el a fővárost, mint ahányan odaköltöztek. Pest megye például 28 százalékos növekedést ért el a Budapestről áttelepült lakosságnak köszönhetően.

A tavalyi évben csökkenő lakáspiac ennek ellenére nem vetíthető ki Budapest teljes egészére, a fővárosban tapasztalható visszaesés nem egységes az ingatlanok területén. A budai kerületekben és a belvárosban valóban tapasztalható 5-15 százalékos csökkenés, de többek között a II. kerület egyes részein és a XII. kerületben 20 százalékkal nőtt az adásvételek száma 2016-ban.

2017-ben a lakáspiaci forgalom várhatóan eléri a 150 ezer tranzakciót Magyarországon, ideális esetben meg is haladhatja azt. Budapest továbbra is csúcstartó marad a tranzakciók 1000 lakosra vetített értékében.

forrás: penzcentrum.hu


Ha eladó/kiadó lakást keresel fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

Ossza meg ismerőseinek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.